Voor een onderneming is het van groot belang dat de klanten de facturen op tijd betalen. De onderneming heeft recht op een vergoeding (geld) voor de dienst of product dat is geleverd aan de klant.

In praktijk blijkt dat veel facturen of te laat of helemaal niet worden betaald door de klant. Door deze wanbetalers kan een bedrijf, dat haar producten of diensten gewoon op tijd afleveren in financiële problemen komen, in het ergste geval zelfs tot faillissement leiden.

Voor bedrijven is het belangrijk dat ze een afdelingen hebben die het debiteurenbeheer goed verzorgt. Op deze afdeling wordt er gezorgd dat de klanten hun facturen op tijd betalen. Met een goed debiteurenbeheer zal het bedrijf in veel betere gezondheid verkeren.

Debiteurenbeheer en facturen

Voor veel ondernemers lijkt het voor de hand liggend, maar toch gaat er nog veel mis bij het opstellen en verzenden van facturen. Op een factuur hoort duidelijk te staan om wat voor bedrag het met een goede omschrijving of een ordernummer van de geleverde diensten of goederen. Daarnaast is belangrijk dat de factuur direct bij de juiste persoon komt.

Welke onderdelen moet erop een factuur komen te staan?

  • Het juiste product en het aantal producten
  • Juiste adres, afdeling en de contactpersoon
  • De referenties van de koper
  • De bestel datum
  • Een duidelijke vermelding van de betalingsconditie
  • Een duidelijke vermelding van de betalingswijze.

 Het belang van debiteurenbeheer

Wat is nou eigenlijk het belang van een debiteurenbeheer? Het antwoord is simpel. Geld is de motor van ieder bedrijf en er wordt dus ook alles aan gedaan om de winst van een bedrijf zo hoog mogelijk te laten zijn. Zonder een goed debiteurenbeheer zal het bedrijf in de laatste fase (de betaling) van het hele proces meer geld verliezen. Alleen dit geeft aan dat een goede debiteurenbeheer van groot belang is.